8οσ Ποδηλατικοσ Αγωνασ Δρομου Ξανθη 2016

Σε ένα πλήρως αγωνιστικό διήμερο οι αθλητές του Θράκα Ιππέα, μοιρασμένοι όχι μόνο στην Ελληνική επικράτεια αλλά και στην Κύπρο, δήλωσαν εντονότατα τη παρουσία τους παρότι η αγωνιστική σαιζόν πλησιάζει στο τέλος της. Συγκεκριμένα: Πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας ΟΑΚΑ - 12η ανάβαση Χορτιάτη (2ος ο Κανελλόπουλος Σταυρος, 5ος ο Φραγκούλης Ευαγγελος) - Elite Hill Kalopanagiotis Agrotourism Κύπρος (4ος ο Γιάννης Διαμάντης). Στη γειτονική Ξάνθη όπου ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης "Ο Πήγασος" διοργάνωσε τον 8ο Πανελλήνιο Ποδηλατικό Αγώνα δρόμου αντοχής με απόλυτη επιτυχία ο Θράκας Ιππέας συμμετείχε με ένα δυνατό ρόστερ αθλητών τόσο στο διασυλλογικό αγώνα όσο και στην όπεν κατηγορία.  

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός, είχε αρκετές εντάσεις αφού πολλοί αθλητές προσπάθησαν να ξεφύγουν και τελικά ο Justin Rice με ένα εκπληκτικό Full Gas στα τελευταία χλμ κατέκτησε ξεκάθαρα και πανάξια τη νίκη του αγώνα. Ακολούθησε ο Kimble Kyle που με ένα καταπληκτικό σπριντ κέρδισε πανάξια τη 1η θέση της γενικής Ανδρών. Η εμφάνιση του 48χρονου Kyle αποτελεί ένα δυνατό κίνητρο για τους επίδοξους αθλητές της ποδηλασίας και ταυτόχρονα ένα υπέρ του δέοντος μάθημα ζωής σε όλους μας αφού ο κόπος, η θυσία και η αφοσίωση στους όποιους στόχους απέδωσαν το νικητήριο αποτέλεσμα. Άλλωστε δεν έχει τόσο σημασία η νίκη όσο η επιθυμία αυτής.

Ιδιαίτερη ήταν η συμμετοχή στην οπεν κατηγορία και των μικρών μας αθλητών από τις Ακαδημίες του Θράκα Ιππέα με επιδόσεις αντάξιες με αυτές των ανδρών αφού κατάφεραν, παρά το μικρό της ηλικίας και τις λιγοστές τους εμπειρίες, να βρίσκονται στο πελοτόν στα 3/4 του αγώνα. Η εμφάνισή τους γεννά περηφάνια αλλά και προσδοκίες για το μέλλον της αγωνιστικής ομάδας του Θράκα. Εύγε.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

KIMBLE KYLE 1ος στην κατηγορια elite

JUSTIN RICE 1ος στην κατηγορια open και 1ος ΓΕΝΙΚΗΣ

ΣΑΡΧΟΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΗΣ 2ος στην κατηγορια under18

ΘΩΜΑΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 3ος στην κατηγορια under18

ΔΗΜΟΥΛΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ 4ος στην κατηγορια under18

ΒΑΛΑΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 5ος στην κατηγορια under18

ΟΡΕΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ 8ος στην κατηγορια elite

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΤΗΣ 10ος στην κατηγορια elite

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ 11ος στην κατηγορια elite

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΒΟΥΡΤΖΙΚΛΗΣ 15ος στην κατηγορια elite

ΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΥΡΙΔΗΣ 6ος στην κατηγορια Α2 οπεν

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΛΟΥΔΟΠΟΥΛΟΣ 17ος στην κατηγορια Β1 οπεν

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ 23ος στην κατηγορια Β1 οπεν

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ 25ος στην κατηγορια Β1 οπεν

*MATTHEW MILANO –ΜΑΛΑΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ δυστυχώς ενεπλάκησαν σε πτώση 10χιλ πριν το finis και ενώ βρισκόταν σε πάρα πολύ καλές θέσεις μαζί τους και ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΒΟΥΡΤΖΙΚΛΗΣ.

Ο Θράκας Ιππέας ευχαριστεί θερμά τον ΠΣ Πήγασο Ξάνθης για την άρτια διοργάνωση του αγώνα, τη δύναμη της Τροχαίας Ξάνθης για την άριστη υποστήριξη και όλους τους αθλητές που αγωνίστηκαν με πάθος. Και σε έναν αγώνα, είτε ποδηλατικό είτε της ίδιας της ζωής, πάντα γίνεσαι καλύτερος. Είτε κερδίζεις είτε χάνεις. Άλλωστε από τις ήττες μαθαίνεις. Προπάντων από την αποδοχή αυτών.