Πανελληνιο Πρωταθλημα Δρομου Elite Α-Γ 2018

Το προηγούμενο Σ/Κ διεξήχθει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Γυναικών και Ανδρών στην Λέσβο. Την επιμέλεια της οργάνωσης την ανέλαβαν από κοινού η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π), ο Δήμος Λέσβου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου και ο νεοσύστατος σύλλογος Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου.

Ο Θράκας Ιππέας - Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής δεν θα μπορούσε να λείπει από την ετήσια γιορτή του αθλήματος της Ποδηλασίας και συμμετείχε με σχεδόν πλήρης ομάδα, αποτέλεσε δε και έναν από τους μόνο δύο συλλόγους που εκπροσώπησαν τη Βόρεια Ελλάδα.

Την Παρασκευή 22/6 γίνηκε το αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης Γυναικών (20. χλμ) και Ανδρών (36 χλμ) όπου η αθλήτριά μας Πλεσιώτη Δήμητρα κατέκτησε τη 10η θέση ενώ ο Ορέστης Ιωαννίδης κατετάγει στην 8η θέση στη κατηγορία των Νέων Ανδρών.

Το Σάββατο 23/6 γίνηκε το αγώνισμα της Αντοχής Γυναικών (90 χλμ) με την Δήμητρα, έπειτα από έναν συναρπαστικό και θεαματικό αγώνα, να καταλαμβάνει την 9η θέση της Γενικής.

Την Κυριακή 24/6 γίνηκε το αγώνισμα της Αντοχής Ανδρών (145 χλμ) στο δύσκολο ανηφορο-κατηφορικό τεραίν του πανέμορφου νησιού της Λέσβου. Οι αθλητές μας αγωνίστηκαν με το πάθος και το ομαδικό πνέυμα που τους διακρίνει σε κάθε αγώνα, κατάφεραν τα εξής αποτελέσματα:

- Τερζής Δημήτρης, 21ος 

- Φραγκούλης Άγγελος, 24ος

- Ιωαννίδης Ορέστης, 31ος

ενώ ο Δημήτρης Μπούντας αναγκάστηκε σε πρόωρη εγκατάλειψη λόγω μηχανικού προβλήματος.

Η διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ήταν σε υψηλό επίπεδο ενώ οι τοπικοί φορείς κατέβαλλαν τα μέγιστα για την άρτια και ασφαλή διεξαγωγή του. Να σημειωθεί ότι οι αθλητές αγωνίστηκαν σε κλειστούς δρόμους από τη κυκλοφορία άλλων οχημάτων. Ο Θράκας Ιππέας τους ευχαριστεί θερμά όλους!