Πανελληνιο Πρωταθλημα Ποδηλασιασ Δρομου, Ξανθη 2017

Ο Θράκας Ιππέας απο την επαναλειτουργία του στα τέλη του 13 και μετά είναι συνεπής σε συμμετοχές και πληθώρα αθλητών σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, το 2014 στην Καλαμπάκα, 2015 Ναύπλιο, 2016 Σπάρτη και φέτος στην γειτονική Ξάνθη με 9 αθλητές και 1 αθλήτρια.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας με τη συνεργασία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης το δήμο Ξάνθης-Αβδηρων και Τοπείρου και την συμβολή του τοπικού συλλόγου ποδηλασίας Ξάνθης διοργάνωσε το τριήμερο 23-24-25 Ιουνίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου Ανδρών-Γυναικών στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης και αντοχής.

Τα αποτελέσματα, αρχής γενομένης με την ατομική χρονομέτρηση 23/6 όπου πήραν μέρος 3 αθλητές μας, οι Ιωαννίδης Ορέστης με τον 13ο καλύτερο χρόνο και οι Τερζής Δημήτριος και Λινάρδος Νικόλαος με θετικά αποτελέσματα.

Το Σάββατο διεξήχθη το αγώνισμα αντοχής γυναικών 110 περίπου χιλιομέτρων όπου ο Θράκας ιππέας έλαβε μέρος με την Γαραγάνη Βασιλική η οποία εκπροσωπούσε και την Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα την αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης, η Βασιλική κατάφερε και πήρε την 8η θέση.

Ο Θράκας Ιππέας συγχαίρει την Ελληνίδα αστυνομικό, μητέρα 2 παιδιών για το αγωνιστικό ήθος και για τις διακρίσεις που μας έχει προσφέρει τα 3 τελευταία χρόνια. Διακρίσεις που την κατατάσσουν μέσα στις 10 καλύτερες ποδηλάτισσες δρόμου στην Ελλάδα.

Η αυλαία του πρωταθλήματος έπεσε την Κυριακή με το αγώνισμα αντοχής ανδρών 180 περίπου χιλιομέτρων και  κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω ζέστης, οι άνδρες είχαν να διασχίσουν αγωνιστικά σχεδόν όλο το νομό Ξάνθης συμπεριλαμβανόμενων και των ορεινών όγκων όπου ανέβαινε και το επίπεδο δυσκολίας.

Η ομάδα του Θράκα Ιππέα αποτελούμενη από 4 νέους άνδρες κάτω των 23 ετών και 5 άνδρες κατάφερε να πετύχει αξιόλογα πλασαρίσματα με ξεχωρίσαντες τους:

Φραγκούλη Άγγελο 15ος,
Μολλά Χαρούν 20ος,
Τερζής Δημήτριος 33ος,
Σταματόπουλος Παναγιώτης 34ος,
Ιωαννίδης Ορέστης 36ος,
Καβουρτσικλής Αθανάσιος 37ος,
Λινάρδος Νικόλαος 50ος

Υπό τις οδηγίες του team manager Ταμουρίδης Ιωάννη, ο Θράκας Ιππέας αναδείχθηκε πρώτος σύλλογος από τους συλλόγους της Βορείου Ελλάδος σε συγκομιδή βαθμών κατά το τριήμερο των αγώνων.