Ποδηλατω - Το Περιβαλλον Αγαπω. Νηπιαγωγεια Κομοτηνησ

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ποδηλατώ – Το περιβάλλον αγαπώ» για τα νηπιαγωγεία της Π.Ε. Ροδόπης ο Θράκας Ιππέας βρέθηκε το πρωί στο νηπιαγωγείο του 3ου Δημοτικού σχολείου Κομοτηνής όπου και έγινε βιωματική δράση μάθησης ποδηλατικής συμπεριφοράς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Στη δράση συμμετείχαν και τα παιδιά της 5ης τάξης του 10ου Δημοτικού σχολείου τα οποία ήρθαν στο σχολείο με τα ποδήλατά τους.

Σκοπός της δράσης είναι η κινητοποίηση του ενδιαφέροντος των νηπίων για απόκτηση γνώσεων και στάσεων συμπεριφοράς αναφορικά με τη χρήση του ποδηλάτου στον ποδηλατόδρομο και το δρόμο, παράλληλα με την ευαισθητοποίηση μαθητών και γονέων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος (μείωση καυσαερίων, βιώσιμη πόλη κ.α.)

Το απόγευμα συγκεντρώθηκαν όλα τα νηπιαγωγεία της Κομοτηνής στο 1ο Γυμνάσιο όπου τα μικρά παιδιά ποδηλάτισαν στον ειδικό χώρο που έστησε ο Θράκας Ιππέας για την εκμάθηση τόσο του ποδηλάτου όσο και των κανόνων οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας. Στο τέλος δε νήπια και γονείς ποδηλάτισαν σε τμήμα του ποδηλατόδρομου στη πόλη δηλώνοντας το παράδειγμα για ένα μελλοντικό αστικό ευ ζην.

Σήμερα όλη τη μέρα γινήκαμε και μεις παιδιά δίπλα στα παιδιά. Και φυσικά όπου παιδί και ποδήλατο, σίγουρο το παιχνίδι 😅🚴🚴‍♀️😅

GALLERY