Μαθητιαδα Α.Μ.Θ. 2017

600 εθελοντές, εκπαιδευτικοί από την 1θμια, 2θμια και 3θμια Εκπαίδευση, χιλιάδες μαθητές από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συνολικά 11.000 άτομα δώσανε το δικό τους ξεχωριστό ραντεβού με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Μαίου στην Κομοτηνή (ΣΕΦΑΑ). Μια προσομοίωση Ολυμπιάδας με 25 Ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα. Με ένα μόνο στοίχημα: την ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑ.

Ο Θράκας Ιππέας δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή την τεράστια εκδήλωση αθλητισμού και πολιτισμού. Ως υπεύθυνοι διοργανωτές των αθλημάτων της Ποδηλασίας Δρόμου και Βουνού, οι άνθρωποι του Θράκα Ιππέα υπερέβαλαν εαυτόν. Εδώ και τρεις μήνες ο Θράκας Ιππέας προετοίμασε ένα ποδηλατικό στίβο μήκους 1.000τμ ώστε να προσομοιώσει τα φυσικά εμπόδια που αντιμετωπίζει ο ποδηλάτης στο βουνό.

Παράλληλα με τη διεξαγωγή των αγώνων υπήρξαν και σχετικές δράσεις ενημέρωσης της αγωνιστικής και αστικής ποδηλασίας σε μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγίων.

Και στις δύο ημέρες μερικές εκατοντάδες μαθητών δοκίμασαν τις ικανότητές τους στο άθλημα της Ποδηλασίας. Και τα κατάφεραν. Όλοι. Με τη συμμετοχή τους απέδειξαν τη σπουδαιότητα του Αθλητισμού.