40οσ Γυροσ Θυσιασ 2017

Στο σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς και με τη συμμετοχή των κορυφαίων Ελληνικών ομάδων, μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στο 40ο Γύρο Θυσίας στη Πάτρα συμμετείχε ο Θράκας Ιππέας με ρόστερ οκτώ αθλητών, δύο συνοδούς και δύο οχήματα υποστήριξης.

Υπό τις οδηγίες του τεαμ μάνατζερ Γιάννη Ταμουρίδη οι Θράκες αγωνίσθηκαν με σθένος και πείσμα σε ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό διήμερο, σε έναν αγώνα θεσμό στα ποδηλατικά δρώμενα της Ελλάδας αφιερωμένο στην επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Τη πρώτη ημέρα διεξήχθη το αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης όπου οι αθλητές μας πραγματοποίησαν αξιοπρεπέστατη παρουσία, με καλύτερη παρουσία αυτή του Ορέστη Ιωαννίδη ο οποίος και κατέλαβε την 11η θέση. Τη δεύτερη ημέρα έγινε ο αγώνας της αντοχής. 100 χλμ στην ιστορική περιοχή των Καλαβρύτων και με τερματισμό στην ιερά μονή της Αγίας Λαύρας, το ομαδικό πνεύμα και το εξαιρετικό στήσιμο της ομάδας του Θράκα Ιππέα κατάφεραν να οδηγήσουν τον Άγγελο Φραγκούλη στην 7η θέση και τον Rice Justin στην 11η θέση της γενικής κατάταξης.