Πρωταθλημα ΜΤΒ Β.Ελλαδασ 2017

Το διήμερο που μας πέρασε, σε μία όμορφη διοργάνωση που επιμελήθηκε η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης, διεξήχθη το πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδας στην ορεινή ποδηλασία. Με την συμμετοχή 15 συλλόγων και 250 περίπου αθλητών από την Βόρεια Ελλάδα, ο Θράκας Ιππέας έδωσε το παρόν με 10 αθλητές, κατακτώντας το βάθρο στην κατηγορία ανδρών με τον Χαρούν Μολλά.

Σε έναν αγώνα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με πολλές απαιτήσεις τεχνικής και φυσικής κατάστασης, ο Χαρούν Μολλά, με το coachαρισμα του Γιάννη Ταμουρίδη, μετέτρεψε την διαδρομή σε περίπατο, τερματίζοντας με διαφορά 6 λεπτών από τον 2ο αθλητή, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, και ότι η φετινή χρονιά ενδείκνυται πολλά υποσχόμενη. 

Στον ίδιο αγώνα συμμετείχαν και οι έφηβοι, οι οποίοι υπό το βλέμμα του Ταμουρίδη, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία στην κατηγορία τους, με τον Χρήστο Βαλασίδη να διακρίνεται στην 4η θέση και τον Θανάση Ακριτίδη αντίστοιχα στην 5η .

Στην αποστολή του Θράκα, συμμετείχαν στην κατηγορία των ΠΑΙΔΩΝ οι Μαρσίδης Κωνσταντίνος και Δημουλάς Γαβριήλ, με τον τελευταίο να ξεκινά δυναμικά στην εκκίνηση, βρισκόμενος στην πρώτη πεντάδα, ωστόσο όντας άτυχος αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα εξαιτίας τεχνικού προβλήματος (σκάσιμο μπροστινού λάστιχου). Επιτυχημένη ήταν και η παρουσία την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, με την συμμετοχή 5 παιδιών, από τα οποία τα 4 πρωτοεμφανιζόμενα, φέροντας καλά πλασαρίσματα στην βαθμολογική κατάταξη.