Διαχειριση τησ παιδικησ παχυσαρκιασ στο σχολειο

Ο Θράκας Ιππέας στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης των φοιτητών του τμήματος ΣΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης βρέθηκε στο 3ο Δημοτικό σχολείο όπου και συνέδραμε στη δράση με θέμα "Διαχείριση της παιδικής παχυσαρκίας στο σχολείο". Τα αποτελέσματα της αλματώδους αύξησης της παιδικής παχυσαρκίας στις μέρες μας, σε παγκόσμια κλίμακα, είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε Εθνικό επίπεδο οι πιο πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι 1 στα 3 παιδιά είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο.

Οι Θράκες Ιππείς βοήθησαν τους φοιτητές του ΣΕΦΑΑ να δείξουν στα παιδιά ότι η καθημερινή σωματική δραστηριότητα βοηθάει σημαντικά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Είναι, λοιπόν, σημαντικό τα παιδιά να υποστηρίζονται ώστε να έχουν καθημερινά στη ζωή τους την κίνηση και να την υιοθετούν ως στάση ζωής.

Η ποδηλασία και γενικότερα κάθε μορφής βιώσιμης κινητικότητας, προσφέρουν σημαντικά οικονομικά, περιβαλλοντολογικά και σχετικά με την υγεία ωφέλη, όμως εμπλέκει και κάποιες προκλήσεις όπως τη προώθηση όλων των εφαρμογών της βιώσιμης κινητικότητας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για την ενθάρρυνση της στροφής της νέας γενιάς προς τη κουλτούρα της ποδηλασίας και εν γένει της άθλησης.

Με όλες τις αρνητικές συνέπειες της μηχανοκίνητης μεταφοράς, οι οποίες γίνονται ολότελα και πιο εμφανείς, η στιγμή είναι ιδανική για να ανακαλύψουμε την αχανή, και εν πολλοίς υποανάπτυκτη, πιθανότητα χρήσης των ποδηλάτων στο αστικό μας ευ ζην.