Ποδηλατωντασ στη Κομοτηνη

Με αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας μας παραχωρήθηκε η άδεια να παρουσιάζουμε στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Ν. Ροδόπης τη χρήση του ποδηλάτου, παροτρύνωντας τους μαθητές αλλά και τους δασκάλους να αγαπήσουν το ποδήλατο και να το εντάξουν στη ζωή τους.

Η παρουσίαση περιλαμβάνει 3 θεματικές ενότητες:

  • Α’ Θεματική Ενότητα: Συχνοί προβληματισμοί που κρατούν μικρούς και μεγάλους μακριά από το ποδήλατο, απαντήσεις και χρήσιμες συμβουλές ώστε η χρήση του να γίνει ασφαλής, ξεκούραστη και ευχάριστη για όλους, σε όλες τις συνθήκες.
  • Β’ Θεματική Ενότητα: Πλεονεκτήματα της χρήσης του ποδηλάτου έναντι των λοιπών μέσων μετακίνησης και οφέλη για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο.
  • Γ’ Θεματική Ενότητα: Μέσα, κίνητρα και δράσεις που συμβάλλουν στην διάδοση του ποδηλάτου και διευκολύνουν την χρήση του καθώς και εναλλακτικές μορφές χρήσης του.

 

Στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος «Ποδηλατώντας στην Κομοτηνή» παρέχεται η δυνατότητα στους μαθητές όλων των σχολείων να συμμετέχουν στις παρακάτω εκπαιδευτικές δραστηριότητες με ποδήλατο:

  • «Ποδηλατώ…στη Πόλη» (πρόγραμμα ενημέρωσης & κυκλοφοριακής αγωγής με ποδήλατο)
  • «Ποδηλατώ…με Ασφάλεια» (πρόγραμμα ισορροπίας, τεχνικής, δεξιοτεχνίας με ποδήλατο)
  • «Ποδηλατώ…στη Φύση» (πρόγραμμα εκδρομών & εξορμήσεων στη φύση με ποδήλατο)
  • «Ποδηλατώ…με Ταχύτητα» (πρόγραμμα άσκησης με ποδήλατο & αγωνιστικής ποδηλασίας)

 

Επισκεφτήκαμε 5 Δημοτικά σχολεία της Κομοτηνής, 1 Μειονοτικό, 4 Δημοτικά σε χωριά του νομού, 2 Γυμνάσια, 1 Λύκειο και 1 Ειδικό Σχολείο.

Επίσης είμασταν εισηγητές σε σεμινάριο δασκάλων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με 100 και πλέον ωφελούμενους δασκάλους.

Σύνολο μαθητών που συμμετείχαν: 1250
Σύνολο δασκάλων και καθηγητών: 190